Quim Monzó – L’Illa de Maians

Pels que no conegueu en Quim Monzó, es un escriptor espanyol que publica la major part de la seva obra en llengua catalana. Va néixer a Barcelona i des de 1976 en que va publicar el seu primer llibre fins al dia d’avui, s’ha convertit en un dels referents de la literatura i cultura catalana. Es tan així que quan la Fira del llibre de Frankfurt al 2007 va escollir la cultura catalana com la convidada al esdeveniment, va ser ell l’encarregat de fer el discurs inaugural. En realidad podriem millor clasificarlo d’anti discurs, doncs l’autor fidel al seu estil provocador i crític, va plantejar amb molt d’enginy, la contrarietat de que els organitzador alemanys haguessin escollit una cultura que no era representada per un país. Us deixo el link del discurs perquè crec que no té malbaratament i a més exemplifica perfectament a Quim Monzó:

L’illa dels Maians es un llibre que reuneix catorze contes de l’escriptor, estructurat en tres parts. La primera (Carrer dels dies feiners) aplega «Barcelona», «Casa amb jardí», «Filologia», «Febre», «No tinc res per posar-me» i «Ferrocarril». La segona (A handkerchief or neckerchief of soft twilled silk) reuneix «La filantropia del mobiliari», «Literatura rural» i «El segrest». La tercera (La Casa de la Estilográfica) inclou «Halitosi», «Porc bullit amb salsa de rave», «No n’estigui tan segur», «Anís del Mono» i «La qualitat i la quantitat». Va ser publicada l’any 1985 i el 1986 va aconseguir el Premi Crítica Serra d’Or de Literatura i Assaig. Les històries que més m’han sorprés son: «Casa amb jardí», «Febre», «No tinc res que posar-me», «La filantropia del mobiliari» i «Literatura rural», amb aquesta última encara ric només de pensar-hi.

Més enllà de les seves històries, i de que t’agradin o no, vull destacar la forma exquisida en com escriu l’autor, el seu domini del llenguatge i la seva finor a l’hora d’expressar-se i plantejar-nos diverses situacions. Això transforma en un plaer, l’estona que passes amb un dels seus llibres entre les mans.

Aquesta obra es molt bona opció pels amants de les històries curtes amb finals inesperats. El llibre está disponible en Amazon només en LLENGUA CATALANA. Si estàs interessat en llegirlo, et deixo el link per poder-lo comprar:

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: