Xavier López – Mestres d’un mestre

El Xavier López i Ortín (Vimbodí i Poblet, 1980) és mestre de primària i màster en Recerca Didàctica, Formació i Avaluació Educativa i postgrau en Direcció de Centres Educatius. Actualmente director de l’Escola Octavio Paz de Barcelona, considerat un centre públic referent a dins i a fora de Catalunya en matèria d’innovació pedagògica. El 2019 l’escola va ser guardonada amb el Premi Ensenyament (Fundació Cercle d’Economia), com a reconeixement a l’impuls del centre en la generació de talent. Aquell mateix any i els dos anteriors també va obtenir el Premi Baldiri i Reixac (Fundació Carulla) en les categories Escola, Alumnes i Estímul, respectivament.

Justamente és degut a tots aquets éxits obtinguts que li van demanar que escrivís un llibre amb les claus de la transformació del seu centre de ensenyament, així com de tota la seva experiència obtinguda durant la seva carrera profesional.

3 ensenyaments que ens transmet el Xavier:

Font: https://les3coses.debats.cat/es/community/xavier-lopez-ortin

Justament Mestres d’un mestre és aquest llibre, en la qual ens explica en primera persona la seva vocació de mestre i s’endinsa en el vessant professional i humà de la docència, convertint-l’ho en un homenatge a l’escola catalana. Un mestre fet pels seus mestres que viu amb entusiasme, convicció i sense por el repte educatiu d’acompanyar els nostres infants en la construcció d’un món millor.

En el llibre l’autor ens explica moltes vivències personales que ens serveixen per entendre millor la seva aposta pels models pedagògics que prioritzen el creixement personal de l’alumnat i el seu acompanyament personalitzat per tal d’ajudar-lo a desenvolupar les seves potencialitats. A més, l’obra explica en els últims capítols, les mesures que l’Escola Octavio Paz ha pres davant del confinament decretat al maig 2020 per prevenir el coronavirus, alhora que reflexiona sobre l’aprenentatge digital i el suport emocional de l’alumnat durant la pandèmia.

Segons paraules del propi autor: «Em conformo que aquest llibre pugui servir per orientar a futurs mestres en el camí cap a la recerca de nous mètodes engrescadors en el camp de la docència, i que puguin gaudir-ne amb la mateixa passió, entusiasme i convicció amb què ho faig jo», ens assegura en Xavier. També afegeix que la publicació intenta ser «un homenatge als mestres que em van fer néixer la passió per l’ensenyament i al conjunt dels docents, alumnat i personal de l’ensenyament que lluiten dia a dia en el si de l’escola catalana».

Us adjunto una petita presentació que fa l’autor del llibre:

El llibre está disponible en Amazon només en LLENGUA CATALANA. Si estàs interessat en llegirlo, et deixo el link per poder-lo comprar:

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: